Ännu en gång levereras en fin torskrygg med potatis och en smakrik sås.

4 personer

Fisken
600 gram torskrygg i 4 bitar.
Salt
Vitpeppar
Olivolja

Såsen
5 cornichoner
2 msk kapris
1 röd paprika
1 grön paprika
6-8 körsbärstomater
1 lök
1 vitlöksklyfta
Hackad persilja
Salt
Svartpeppar
2-3 msk sherry vinäger
1/2 – 1 dl olivolja
Eventuellt ströbröd


Gör följande
Hacka cornichoner, kapris och paprika fint, ställ åt sidan.
Grovhacka lök, vitlök, tomat och kör detta tillsammans med vinäger, olja, salt samt peppar i en blender. Tillsätt därefter det andra hacket (utan att mixa det).
Smaka av det hela (det ska finnas en trevlig syrlighet i såsen). Om såsen blir för tunn, tillsätt ströbröd och låt det dra. Ställ såsen i kylen under tiden potatisen kokar.

Skrubba potatisen och koka den.

Salta och peppra fisken samt stek den gyllene på båda sidor. Låt den gå färdigt i ugnen, 150 grader, innertemperatur 50-60 grader.

Servera som på bilden med lite extra hackad persilja och olivolja.

Att dricka till
Vi drack en vit Bourgogne till.