Efter ett besök på Malmö Kötthandel, kom jag hem med en rejäl sida revben av gris. Eftersom jag precis ätit skulle det bli perfekt att påbörja ett långkok och sedan grilla det hela i ugn med en god glaze. Till det hela åt jag sedan en enkel bladsallad med färsk rödlök. Kräver lite tid, men är väl värt det.

4 personer

Ingredienser
2 kg revben
3 msk American Steakhouse Seasoning (Annars; Lagerblad, kryddpepparkorn, korianderfrön)
1 tärning köttbuljong/3 msk fond

Glaze
5 msk flytande honung
1 citron
1 msk kinesisk soja
Svartpeppar

Tillbehör
2 färska rödlökar
1 salladshuvud (blad)
Olivolja


Gör följande
Ta fram en stor kastrull och lägg i revbenssidan hel. Fyll upp med vatten så att köttet täcks. Tillsätt buljon/fond och kryddor. Koka upp och låt puttra i drygt 2 timmar eller tills köttet börjar släppa ifrån benen.
Ta upp köttet och låt rinna av.

Sätt ugnen på 170 grader grill.
Pressa ut citronsaften och blanda med honung, soja samt peppar. Vispa ihop ordentligt.
Snitta fettsidan i ett rutmönster med en vass kniv. Pensla rikligt med glaze på köttet och ställ in i ugnen tills fettet börjat bli rejält gyllenbrunt och nästan krispigt.

Ta köttet ur ugnen och skär det i lämpliga bitar. Servera med strimlad rödlök samt bladsallad och några droppar olivolja.