Körsbärscheesecake med ricotta
God och lättillverkad cheesecakevariant som passar lika bra till teet som efter middagen.
200 gram crumble (Kaksmulor/Digistivekex), som körs i en foodprocessor
70 gram smör
250 gram ricotta
75 gram florsocker
2 stora ägg
3 msk mjöl
Rivet skal av en halv citron
200 gram urkärnade körsbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smör i en panna och tillsätt den mixade crumblen. Forma ett ”pajskal” i en form och sätt sedan in den i kylen.
Blanda ricotta, socker, ägg, mjöl och det rivna citronskalet. Häll blandningen över den avsvalnade crumblen och fördela körsbären i smeten. Kör det hela i ugn 45-50 minuter. Låt svalna (kan lämnas i ugnen tills svalnat).
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2011/09/09 klockan 06:45, och ligger i kategorin Bakat, Dessert, Kaka. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
Inga trackbacks ännu.

Anklever med körsbärssås
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
En av favoriterna, nämligen anklever, får här sällskap av en smärre smaksensation, körsbärssås. Anklever 4 bitar anklever (Fryst från Picard) Vetemjöl Vitpeppar Salt Smör Körsbärssås 32 körsbär (4 till dekoration) 4 msk coca cola 4 nejlikor 1 kanelstång 2 stjärnanis 2 tsk balsamvinäger Vitt vin efter behov 2 rågade msk Muscovadosocker Instruktion Kärna…

Torta di pere e cioccolato
ungefär 8 år sedan - 3 kommentarer
En mäktig och chokladsmakande efterrättskaka som kompletteras väl med en marsalabaserad Zabaionesås. Kaka 2 rumstempererade ägg 2,5 dl socker 180 gram smält smör 5 dl vetemjöl 2 dl mjölk 2 tsk bakpulver 3 mogna skalade, utkärnade päron 250 gram 70 % mörk choklad Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smält smör, vetemjöl, bakpulver och…

Hasselnötsmousse
ungefär 8 år sedan - 4 kommentarer
En underbar liten efterrätt ifrån Roy Fares bok, Sweet. Rostade hasselnötter möter krämig nötmousse och choklad. Ingredienser 50 gram nougat 50 gram mjölkchoklad 200 gram vispgrädde 45 gram äggula 25 gram vatten 25 gram strösocker Saltade hasselnötter 50 gram hasselnötter 1 skvätt äggvita 1 nypa flingsalt 3 gram strösocker, 1/2 tsk Moussen Hacka…

Gräsand med en druv- och körsbärssås
ungefär 8 år sedan - 3 kommentarer
Efter att ha mottagit en mängd härliga gräsandsbröst av min jobbarkompis Fredrik, var det dags ännu en gång att laga en riktig supermåltid med åtskilliga komponenter. 4 personer Ankbröst 4 gräsandsbröst, det går åt ett helt bröst per person Salt Svartpeppar Smör till stekningen Sås 2-3 msk körsbärssylt 4 msk kyckling fond Bong 1 gul…

Tiramisu på citron
ungefär 9 år sedan - 5 kommentarer
En tiramisuvariant på citron är det senaste efterrättsupplägget. Versionen är något förenklad, men ack så gott. Fräsch, gräddigt och härligt tuggmotstånd. 4 personer Citrontiramisu 3 dl grädde 1 dl lemoncurd 1/4 dl flädersaft 1/4 dl pressad citronsaft 4 savoiardkakor, delas på mitten Gör följande Blanda den vispade grädden med lemoncurden. Smaka dig fram till…

Krämigt med körsbär och crumble
ungefär 9 år sedan - 2 kommentarer
Smidig efterrätt med glass, grädde, körsbär och krispig crumble. 4 -6 personer Körsbärssylt 1/2 liter körsbär 1 dl muskovadosocker 1 dl körsbärslikör Skölj körsbären och kärna ur dem. Koka i en kastrull tillsammans med socker och likör. Småkoka i cirka 25 minuter. Ställ åt sidan. Crumble 3 dl vetemjöl 150 gram smör 1 dl strösocker…

Tarte tatin och en klick grädde
ungefär 9 år sedan - 2 kommentarer
Lättfixad och fantastiskt god efterrätt. Tarte Tatin är en fransk klassiker i form av en frasig och söt äppelkaka. Ingredienser 6 äpple 125 gram smör 1 1/4 dl socker 1 ark smördeg Servering Vispad grädde (jag kör på Hjordnära mejeri utanför Hjo) Sätt ugnen på 225 grader. Använd en stekpanna som kan sättas i ugn.…

Up-Side-Down Blåbärskaka
ungefär 9 år sedan - 2 kommentarer
Det går fortfarande att få tag i härliga blåbär i både affärer och på torg. Därför är det fortfarande högtid att baka goda fikakakor och efterrätter på ett av sommarens godaste bär. Ingredienser 100 gram smör 100 gram Philadelphiaost 2,5 dl socker 2 ägg 3 3/4 dl mjöl 1/2 tsk salt 1 tsk malen kanel…

Sensommardessert med blåbär
ungefär 9 år sedan - 7 kommentarer
Det finns fortfarande en hel del goda sommarbär i affärer och på torg. En av de mest säkra korten är helt klart blåbären. Nästan alltid av bra kvalité och inte alls så oförutsägbara som t ex jordgubbar. I denna efterrätt används blåbären både färska och i sås. Det hela blandas med knaprig smul och krämig…

Chokladmousse med limesyltade blåbär
ungefär 9 år sedan - 1 kommentar
Denna efterrätt är inspirerad ifrån ett recept som jag fann i Mat och Vänner. Smak av mäktig choklad, blåbär, lime och pistage. Väldigt gott. Syltningen av blåbären tar cirka sex timmar, så var ute i god tid. Moussen 1/2 liter grädde 250 gram mörk choklad 3/4 dl äggula 1/4 dl socker 1/4 dl äggvita Syltade…
ungefär 9 år sedan
Körsbär och cheesecake, Helt klart värt att prova.