En rätt som vid första anblicken kan upplevas konstig eller rent av absurd. Dock är denna anrättning en riktig höjdare som ger mersmak. En ytterligare bonus är ju det höga proteinvärdet.

Instruktioner för kycklingen:
Till fyra personer så tar man ungefär två till tre kycklingfiléer beroende på storlek.

Gör en grönsaksbuljong bestående av: En skalad morot som skär i slantar, en gul lök i skivor, en liten bit purjolök (vilken del av löken som helst duger), 10 svartpepparkorn, salt, två lagerblad, slätbladigpersilja.

Koka upp buljongen och lägg i kycklingfiléerna, koka ungefär 15 minuter och låt sedan kallna i spadet.

Till såsen:
En burk tonfisk i vatten
1-2 dl olivolja
En msk kapris, helst den salta, ta bort överflödigt salt
En äggula
Citronsaft efter smak
Salt och svartpeppar
Mixa allt i en blender, tillsätt oljan lite i taget.
Skär kycklingbröstet i jämntjocka skivor och servera som på bilden ovan; med ruccola och citron.


Tips:

Rätten kan, om man vill, alterneras med kalvkött.