ungefär 4 år sedan - Inga kommentarer
En bit torskrygg per person; cirka 150 gram Olivolja av god kvalitet Salt Vitpeppar Lagerblad Zucchiniröra: En fast zucchini En burk blandade oliver med mycket smak – gärna eko 6 salladslökar Salta och peppra fisken, smörj en form med olivolja, lägg några lagerblad i bottnen, lägg fisken därpå, droppa olivolja över fisken och sätt in…
ungefär 5 år sedan - 1 kommentar
4 personer 4 bitar torskrygg à 125 gram 150 gram Kalamata oliver utan kärna av den torkade typen 20-talet små smakrika tomater 1 dl Noilly Prat eller vitt vin 1 färska lök 15 cm purjolök 1,5 dl skaldjursfond kokt på räkor eller havskräftor 1 medelstor zucchini Salt Vitpeppar Olivolja Maizena till att reda såsen Börja…
ungefär 5 år sedan - 1 kommentar
Fyra personer 4 stora vita sparrisar, skal och koka i bitar spara, topparna. 1 färska lök Grönsaksbuljong 1,5 dl arborio- eller arvorioris 2,5 dl riven Parmesanost 100 gram smör 1 stjälk selleri, fint tärnad Blad från sellerin God olivolja Lite citronsaft Skala sparris och koka den spara topparna, separat. Hacka löken och stek i smör, tillsätt…
ungefär 5 år sedan - 1 kommentar
4 personer 500 gram oskalade räkor 1 kilo blåmusslor 1 gul lök Mjöl 2 vitlöksklyftor 3-4 dl vitt vin Räk- och musselbuljong 4 eller 8 pilgrimsmusslor 600 gram tomater, varav 200 gram delas och torkas i ugnen på 100 grader Olivolja Svart bandpasta Basilika Koka musslorna med en skivad lök samt ett par vitlöksklyftor, samt…
ungefär 5 år sedan - 1 kommentar
4 personer 800-900 gram lammstek vetemjöl olivolja 1 flaska vitt vin av smakrikare typ 1 citron 2-3 äggulor 3-4 buljongtärningar av lamm eller kalv salt svartpeppar Tärna köttet i 3 cm stora bitar och rulla i vetemjöl, salta och peppra stek i olivolja så att köttet får en fin yta, kanske du måste steka i omgångar.…
ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
4 personer Fisk 4 bitar torskrygg vitpeppar salt smör Sås 1 gul lök eller schalottenlök 1 morot 2 lagerblad 1 vitlöksklyfta smör 2 dl pinot noir 1,5 dl Marsala 2 tärningar av oxbuljong eller en oxe och en svamp Maizena till redning 1 msk Balsamvinäger salt svartpeppar socker Hacka löken, vitlöken och stek i smör…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
4 personer 1 hel kyckling 1 färsk citron 1 burk konfiterade citroner koriander 2 dl grädde 2 dl vitt vin vatten 2 buljongtärningar, kyckling 2 dl ris, Jasmin 4 dl vatten salt svartpeppar, till kycklingen 1 dl limoncello, citronlikör 2 vitlökar 6 vårlökar maizena vitpeppar till såsen Sätt ugnen 170 grader Fläk upp kycklingen, salt…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
4 personer cirka 600 gram torskrygg, gärna med skinnet kvar, håller ihop fisken. smör salt vitpeppar Risotto 250 -300 gram kantareller 1 färsk lök 1 dl torrt vitt vin 2 dl carnaroli-ris 6 dl grönsaks/kycklingfond gärna Knorrs pulver om du får tag på detta, lite salt och lite fett. 50 gram smör 2,5 dl riven…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
4 personer 3-4 rödbetor 3 msk kapris 2 ägg, hårdkokta 2 dl crème fraiche Salt Svartpeppar 4 bitar torskrygg 2 msk smör Ca 0,5 dl olivolja Hackad persilja Salt Vitpeppar Börja med att koka rödbetorna och skala dessa när de svalnat, tärna. Koka äggen och tärna dessa, blanda rödbetor med kapris och toppa med ägg…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Den svenska familjen Werich köpte år 2010 en gård i underbara Toscana, Italien. Där produceras idag olivolja och olika kryddblandningar. Historien börjar dock tidigare än så. År 2006 bestämmer sig sonen i familjen, John Werich, för att studera konst och design i den vackra staden Florens och familjen vill ju gärna hälsa på emellanåt. Då…
ungefär 9 år sedan
Ser som vanligt riktigt gott ut.
ungefär 9 år sedan
Blir det för fint eller söndertrasat om man kör det i en mixer?
ungefär 9 år sedan
Det funkar fint. Undvik att det blir en fin smet bara.