Hemgjord pasta i kombination med sensommarkantareller. En härlig gratäng med värme, gräddighet och smak av skog.

Ingredienser
1/2 kg kantareller
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
5 dl grädde från Hjordnära
4-5 dl riven parmesanost
1 kvist rosmarin
1/2 kruka timjan
persilja
smör
olivolja
Salt
Peppar
Mjöl till redning
1/2 sats pastadeg
1 dl vetemjöl special
1 dl durumvetemjöl
1 kryddmått salt
1 msk olja
1 msk vatten
1 stort ägg


Instruktioner
Sätt ugnen 180 grader.
Börja med degen. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt olja, vatten och ägg. Blanda samman det hela samt täck med plastfolie och låt det vila i kylen en timma.
Dela i mindre bitar och kör ut degen i plattor som är mellan 1/2 mm till 1 mm beroende på önskemål, sätt åt sidan.
Hacka lök, vitlök och stek i smör. Tillsätt svampen, salta och peppra. Koka bort all vätska, tillsätt lite vetemjöl och grädden samt rosmarin samt timjan. Koka tills blandningen får en krämig konsistens, sätt åt sidan. Ta upp rosmarin- och timjanskvistarna.
Olja en form och börja med ett lager pastadeg, därefter svampblandning och riven parmesan. Fortsätt i minst fyra lager. Avsluta med stuvning och riven ost. Kör i ugn i cirka 20 minuter tills ytan är gyllene.

Att dricka till
En italienare av druvan Nebbiolo.