Det går fortfarande att få tag i härliga blåbär i både affärer och på torg. Därför är det fortfarande högtid att baka goda fikakakor och efterrätter på ett av sommarens godaste bär.

Ingredienser
100 gram smör
100 gram Philadelphiaost
2,5 dl socker
2 ägg
3 3/4 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
400 gram blåbär

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör, Philadelphiaost samt socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och vispa hårt. Sätt åt sidan.
Blanda mjöl, salt, kanel och bakpulver. Vispa i mjölken. Rör ihop de två blandningarna till en smet.
Klä en springform med smörpapper. Strö socker i botten. Fördela blåbären över bottnen och häll smeten över.
Grädda i cirka 45 minuter. Ta ut och låt den svalna. Lossa sidorna och vänd kakan upp och ner. Dekorera med färska blåbär,citronmeliss och florsocker.