Torsk gör sig, som de flesta vet, fantastiskt bra panerad. Som kompliment serveras ett potatisstomp med tydlig sälta och det hela rundas av med en smakrik örtolja.

Panerad torsk
600 gram torskrygg
Vetemjöl
1 ägg
Salt
Svartpeppar
Ströbröd

Potatisstomp
8-12 potatisar
1 dl olivolja
6 gröna stora oliver, hackas
6 cornichoner, hackas
1 msk små kapris, hackas

Örtolja
Slätbladig persilja
Dragon
Körvel
Salt
1 tsk vatten


Hacka kryddorna och tillsätt lite vatten samt salt. Kör med en mixerstav till fin konsistens.
Skär torsken i fyra portionsbitar. Mjöla ( salt och peppra i mjölet ) dem väl. Doppa sedan i uppvispat ägg och därefter i ströbröd. Sätt åt sidan.
Koka potatisen (När det återstår 10 minuter av potatiskoket kan man börja steka fisken i rikligt med rapsolja, håll fisken varm under tiden som du fixar potatisstompet) och krossa den grovt. Tillsätt olja, oliver, cornichoner och kapris.

Att dricka till
Pinot Noir från Alsace