En av favoritfiskarna med en rökig kantarellsås och fast fin sparrispotatis.

Ingredienser
400-600 gram hälleflundra
200 gram kantareller
1 schalottenlök
2 klyftor vitlök
2 dl grädde
2 msk rökig Whiskey, (Talisker i detta fall)
Soy Sauce (Kikkoman)
Socker
Salt
Svartpeppar
Sparrispotatis (röd)

 

 

Gör följande
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka en lökarna fint och stek i smör. Tillsätt lite socker samt den hackade svampen och därefter grädden. Vispa sedan ner lite soya, en nypa socker samt salt och peppar. Smaka av.
Smöra en form och lägg i fisken. Hyvla smör ovan på efter att du saltat och pepprat. Sätt det hela i ugnen. När fisken nått en temperatur runt 60 grader servera tillsammans med kantarellsås och potatis

Att dricka till
En matig Rosé alternativt en Gobelsburger Gruner Veltiner.