Gott och enkelt att göra. Två sorters ostar som framhäver milda grönsakers smak.

3 personer

Ingredienser
1 aubergin
3 tomater
1 stor förpackning mozzarella
Riven parmesanost
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Instruktioner
Skär tjocka skivor av auberginen. Salta skivorna och låt dom ligga cirka en timma. Därefter steks de i olivolja.
Bästa resultatet med tomaterna får man, om de torkas i ugn i 1-2 timmar på 150 grader, efter att man skivat dem.,
Skär skivor av mozzarellan och varva den sedan med aubergin och tomat i två omgångar Det hela måste ha ett stöd vid gratineringen annars faller det ihop. Använd små ugnssäkra formar. Tillsätt riven parmesan på toppen.
Gratinera i ugn cirka 15-20 minuter på 200 grader. Håll koll på det hela. Parmesanosten ska vara lätt brun när det är klar.

Att dricka till
En Pinot Noir eller ett annat lätt rött vin från Italien (till exempel en Gamay från Trasimenosjöns omgivningar).