ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
6-8 personer 3 dl vita bönor som blötläggs i cirka 12 timmar. 1 gul lök som dekoreras med nejlikor 2 lagerblad Koka bönorna tillsammans med löken och lagerbladen, ta upp lök och lagerblad och sätt åt sidan. 2-4 Toulousekorvar 2 skivor fläskkarré som tärnas 300 gram saltat fläsk som tärnas 1 paket bacon 2 skivor…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
En mäktig höstgryta gjord med tomatbas och färsk lax. Fina färger och värmande på samma gång. 4 personer Lax 500 gram laxfilé 20 svarta oliver 20 söta små tomater 3 kvistar timjan 1 stjälk selleri 3 dl tomatjuice 3 dl vitt vin 2 färska lökar 10 svartpepparkorn 2 msk honung 1 msk salt Ris 2,5…
ungefär 8 år sedan - 1 kommentar
Söndagssteken när den är som bäst. Mör älg som tillagas i ugn och serveras med en gräddig sås och fräsch pressgurka. Ingredienser 1,5 kg älgstek 1-2 flaskor porter (Carnegie går bra) 15-20 steklökar 2 morötter 1 klyfta rotselleri 1 persiljerot 1 palsternacka 10 enbär 10 svartpepparkorn 1/2 tsk salt Strösocker Smör 3 dl grädde Smör/mjölredning…
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
En lat lördag och riktigt enkel lunch med härliga smaker. Värmande stuvad potatis och en rejäl bit älg blev en fin kombination denna helgdag. Ingredienser 4-6 potatisar 2,5 dl mjöl 0,5 dl vispgrädde 1 knippe dill 1 msk vetemjöl 1,5 msk smör Svartpeppar Salt 1 tsk viltfond 1,5 dl lagrad riven grevéost 2 x 200…
ungefär 8 år sedan - 1 kommentar
En riktigt god liten heting bland pajer. Fina smaker ifrån fläsk, kyckling och bakat bröd. 6 pajer Ingredienser 2 färska gula lökar 2 vitlöksklyftror 400 gram lårfilé 2 morötter 1-2 msk kycklingfond, koncentrerad 1 msk mjöl 5 kvistar persilja 1 dl vitt vin Salt Peppar Smördeg 1 ägg 1 skiva varmrökt fläsk, 8 mmm tjock…
ungefär 8 år sedan - 3 kommentarer
Ytterligare en somrig efterrätt som fungerar utmärkt till en svalkande vaniljglasskula. Rabarber kombineras med hallon i ett välbakat pajskal och skapar en av sommarens goda smakminnen. 6-8 personer Skalet 3 dl vetemjöl 1 dl florsocker Rivet skal av 1/2 citron 100 gram kallt smör, osaltat 1 äggula 1 km salt 1 tsk kallt vatten Fyllningen500…
ungefär 8 år sedan - 6 kommentarer
Så firar vi påsk för andra gången här på Winendine.se. Sidan fortsätter att växa med recept, tips och kommentarer. Eftersom det är hög tid att förbereda helgens luncher, middagar och fikastunder, kommer här några av våra påskfavoriter i repris. Hoppas det ska smakar. Till påskbuffén har vi följande förslag, som självklart även fungerar väl…
ungefär 9 år sedan - 8 kommentarer
Smakrik och värmande gryta som passar säsongen perfekt. 3 st merguezkorvar (Sorundas är goda) 1 gullök 2 vitlöksklyftor 1 burk krossade tomater (gärna Mutti – smakar himla bra) 1 st röd paprika (gärna den avlånga typen) 3 msk stark ajvar 1 lagerblad 1 kalvbuljongtärning 1,5 dl gröna oliver 1 tsk Tabasco Chipotle eller efter smak…
ungefär 9 år sedan - 11 kommentarer
Nu passerar sakta men säkert årets sista dagar och det är snart dags att lägga champagnen på kylning och börja preppa för nyårssupén. Är det många gäster som väntas, kan en kraftfull gryta vara ett bra sätt att servera en varm kötträtt på. För att få lite klass på det hela är vilt ett perfekt…
ungefär 9 år sedan - 3 kommentarer
Fortfarande skördas frukterna av höstens jakt på hjort och älg. Denna gång är det ytterligare en älg som står för det härliga köttet. Vilt i en bourguignonne-gryta när den är som bäst. Det är mört, fylligt och otroligt gott. Receptet är inspirerat av ”Mannerströms Viltkokbok”. Ingredienser 800 gram högrev av älg eller liknande Mjöl till…
ungefär 9 år sedan
Älg! Absolut ett av de bästa kötten att äta. Prova gärna att äta älgtunga, rätt tillagad är ett perfekt pålägg till smörgås.
ungefär 9 år sedan
Då räknar jag med lunchlåda.