Utgångsläget är en rejäl högrev och en pastadeg. Slutresultatet en smakrik buljong full av härlig ravioli med mör kött- och ostfyllning.
Ravioli
Pastadeg se tidigare recept

Malt nötkött/högrev (cirka 200 gram)
100 gram ricotta
1 ägg
50 gram parmesanost
Vitpeppar
Salt

Buljong
1 kg högrev
1 selleristjälk
2 gula lökar
1 dm purjolök
1 morot
1 kruka timjan
2 lagerblad
1 knippa persilja
2 vitlöksklyftor
Vatten

Börja med att koka buljong.
Dela köttet i mindre delar och koka i vatten. Efter cirka en timma skalas och delas löken. Stek den så att den blir mer eller mindre bränd på snittytan. Tillsätt den sedan till koket tillsammans med morot, selleri, purjo samt kryddor. Koka i ytterligare två timmar. Plocka upp köttet och sila därefter buljongen. Smaksätt buljongen med peppar, salt och lite socker. Balansera ytterligare med soya.

Mal köttet och blanda det med ricotta, ägg, parmesan, peppar och salt.

Kör pastan i din pastamaskin tills tjockleken är cirka 0,5 mm, skär ut rundlar och lägg 1 tsk med köttblandning på hälften av dem. Smörj med ägg och lägg på ett ”lock” (rundel).

Koka pastan i buljongen och servera det hela med riven parmesan.

Att dricka till
En Dolcetto d´Alba passade mycket bra.