Gott och lent med saftigt kycklinglår och en krämig risotto. Smaker av tomat, aubergin och parmesan.

2 personer
Risotto
10-15 körsbärstomater
1,5 dl carnaroliris (Zeta är ok)
1-1,5 liter kycklingbuljong
1-2 dl vitt vin
1 aubergin
1 stor schalottenlök
2 vitlöksklyftor
50 – 100 gr smör
1-2 dl parmesanost
Salt
Svartpeppar

Börja med att dela tomaterna och torka i ugn (150 grader i 1- 2 timmar).
Micra auberginen tills den är alldeles mjuk (800 watt i cirka 10 minuter). Skrapa ur auberginen och kör köttet med en mixerstav tillsammans med smör tills du får en puré. Sätt åt sidan.
Riv parmesanost, sätt åt sidan.
Skala och hacka schalottenlöken samt vitlöken och stek i smör. Tillsätt riset och rör om. Börja hälla på buljongen lite i taget och rör. När buljongen absorberats tillsätt mer. Häll i vinet och fortsätt röra. När riset börjar bli aldente tillsätts auberginpurén, osten och smöret. Avsluta med de torkade tomaterna och smaka av.

Kycklinglår
4 kycklinglår med ben
Salt
Svartpeppar
Olivolja till stekningenStek de kryddade låren och sätt dem i ugn 120 grader. De är klara när innertemperatur runt 75 grader.

Servera som på bild med lite olivolja på.

Att dricka till
Vi drack en vit Bourgogne. Alternativt fungerar en mild rosé.