Jag tycker att härligt orange morötter och mustig kanel hör hösten till. Något sött är inte heller fel så därför kommer här recept på en smakrik morotskaka!

Ingredienser
100 g rumtempererat extrasaltat smör
2 1/2 dl socker
3 ägg (ekologiska)
5 medelstora morötter, ca 250-300 g
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel

Frosting
200 g Philadelphia ost
85 g rumtempererat smör
2 tsk vaniljsocker
4 dl Florsocker

Riven kokos (att strö över kakans frosting)

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form som möter cirka 25 cm i diameter.
Blanda sedan frostingen. Det går smidigast med elvisp. Smöret ska vara rumstempererat. Ställ in i kylen.

Gör nu kaksmeten. Vispa tillsammans smör och socker poröst. Vispa sedan ned ett ägg i taget. Riv morötterna på den finaste delen av rivjärnet. Rör ned morötterna med en slev försiktigt. Blanda sedan ned mjöl, bakpulver och kanel. Häll smeten i din bröade form. Grädda på ugnens lägsta nivå i ungefär 40 min. Låt kakan kallna – gärna i kylen. Du kan stjälpa upp den på fat innan eller efter kylning. Bred sedan på krämen i ett jämnt lager på och utmed kakans kanter. Låt den stelna i kylen. Garnera kakan med riven kokos vid servering!

Servera med nybryggt kaffe eller att glas svalt Nederburg Noble Late Harvest, Western Cape, Sydafrika, Sn: 2741, 79 kronor (375 ml). Vinets aromer av söta aprikoser och lätta nötighet fungerar fint tillsammans med den söta kakan.