En enkel med tidskrävande rätt blev valet till denna söndagslunch. Buljongkok på ett par fläskkotletter med ben och ett lent potatismos blev både mättande och gott tillslut.

2 personer

Kött
2 fläskotletter med ben
Salt
Svartpeppar
Smör
Vatten

Lägg en rejäl klick smör i pannan och stek ordentlig yta på de saltade samt pepparade kotletterna. Häll på vatten så att köttet täcks och koka i cirka 2 timmar (tills köttet börjar släppa ifrån benet). Fyll på med vatten vid behov.
Koka ner buljongen till runt 1 dl vätska.  Ta upp köttet och lossa benen försiktigt. Sila buljongen.

Sås
1 msk vetemjöl
1 msk smör
1 dl buljon (ifrån kotletterna)
2-3 tsk dijon senap
2-3 tsk bärgelé
1-2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soya

Bryn smör och mjöl tills mörkbrunt. Rör ner buljong och grädde. Smaksätt sedan med senap, soya och gelé. Smaka av.

Tillbehör
Potatismos (se tidigare recept)
1 dl lingon
2 salladslökar
Slätbladig persilja

Rårör lingonen, skiva salladslöken och fixa potatismoset.

Servera enligt bild och garnera med persilja.