Fläsknoisette med mos och buljongkok
En enkel med tidskrävande rätt blev valet till denna söndagslunch. Buljongkok på ett par fläskkotletter med ben och ett lent potatismos blev både mättande och gott tillslut.
2 personer
Kött
2 fläskotletter med ben
Salt
Svartpeppar
Smör
Vatten
Lägg en rejäl klick smör i pannan och stek ordentlig yta på de saltade samt pepparade kotletterna. Häll på vatten så att köttet täcks och koka i cirka 2 timmar (tills köttet börjar släppa ifrån benet). Fyll på med vatten vid behov.
Koka ner buljongen till runt 1 dl vätska. Ta upp köttet och lossa benen försiktigt. Sila buljongen.
Sås
1 msk vetemjöl
1 msk smör
1 dl buljon (ifrån kotletterna)
2-3 tsk dijon senap
2-3 tsk bärgelé
1-2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soya
Bryn smör och mjöl tills mörkbrunt. Rör ner buljong och grädde. Smaksätt sedan med senap, soya och gelé. Smaka av.
Tillbehör
Potatismos (se tidigare recept)
1 dl lingon
2 salladslökar
Slätbladig persilja
Rårör lingonen, skiva salladslöken och fixa potatismoset.
Servera enligt bild och garnera med persilja.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2011/09/26 klockan 06:27, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 9 år sedan
Ser verkligen gott ut.