Helt klart en av höstens favoriträtter. Kalvkött med bacon, citron och salvia serveras med en krämig softpolenta.

Kalvgryta
1 kg kalvrygg
1 stor schalottenlök eller 2 mindre
Saften av en citron
5 blad salvia
1-2 msk mjöl till redning
3 dl vitt vin, torrt
6 skivor bacon
1-2 msk lemoncurd
2 msk koncentrerad kycklingfond
Salt
Svartpeppar

Softpolenta
6 dl mjölk
90 gram polenta (snabbsorten)
20 gram smör i kuber
1 dl parmesanost
1 kvist rosmarin
2 lagerblad
3 salviablad
Salt
Svartpeppar

Skär kalvryggen i mindre bitar och peppra. Stek sedan i olivolja i omgångar så att köttbitarna får en fin stekyta. Lägg allt kött i en tjockbottnad gryta och tillsätt fint skivad lök. Stek i 5 minuter och tillsätt därefter mjölet, Späd med vin och citronsaft. Därefter tillsätts lemoncurd. Lägg i salvia och därefter salt samt buljong,
Locket på i cirka 1,5  timme. Känn om köttet är mört annars koka vidare på svag värme.

10 minuter före servering tillsätts bacon i bitar och salviabladen plockas upp.

Polentan
Häll mjölk i en kastrull och värm den samt tillsätt kryddorna. Låt det hela dra i 15 minuter och plocka sedan upp kryddorna. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner polenta, smör och riven parmesanost. Rör runt i cirka 5 minuter.

Servera som på bilden.

Att dricka till
Vi drack en spanjor gjord på druvan Albarinho (Orballo).