En maträtt som jag blev riktigt nöjd med, trots sin simpelhet. Bra samansättning av fantastiska smaker.

4 personer

Ingredienser
8-12 havskräftor
400 gram räkor
3 lökar
3 vitlöksklyftor
4 stora tomater
20 små körsbärstomater
Basilika
Smör
1 stjälk selleri
Vatten
2 dl vitt torrt vin
4 piripiri (torkad pepparfrukt)
Socker

Skaldjursfond
Skala räkorna och havskräftorna. Sätt köttet åt sidan. Skala och hacka två lökar med blast och allt. Hacka 2 vitlöksklyftor. Stek lökhacket i smör tillsammans med lite socker. Tillsätt den hackade sellerin samt stek i 5 minuter. Lägg i kräft- och räkskalen och stek några minuter under omrörning. Tillsätt därefter fyra klyftade stora tomaterna, vin och vatten så att det täcker skalen. Koka i 30 till 40 minuter. Sila av buljongen och koka ner den till 3 dl.

Pastasåsen
Hacka en lök samt en vitlöksklyfta stek i smör. Tillsätt 20 klyftade körsbärstomater samt mosa i pirpirin och tillsätt fonden lite i taget. Smaka av med salt. (Anrättningen ska vara krämig.) Tillsätt skaldjuren och låt dessa bli varma.
Koka spagetti för fyra personer och häll av vattnet. Vänd ner pastan i såsen och tillsätt 50 gram smör. Rör om och servera med en kvist basilika.

Att dricka till
Ett svalt rosévin.