Skaldjurspasta
En maträtt som jag blev riktigt nöjd med, trots sin simpelhet. Bra samansättning av fantastiska smaker.
4 personer
Ingredienser
8-12 havskräftor
400 gram räkor
3 lökar
3 vitlöksklyftor
4 stora tomater
20 små körsbärstomater
Basilika
Smör
1 stjälk selleri
Vatten
2 dl vitt torrt vin
4 piripiri (torkad pepparfrukt)
Socker
Skaldjursfond
Skala räkorna och havskräftorna. Sätt köttet åt sidan. Skala och hacka två lökar med blast och allt. Hacka 2 vitlöksklyftor. Stek lökhacket i smör tillsammans med lite socker. Tillsätt den hackade sellerin samt stek i 5 minuter. Lägg i kräft- och räkskalen och stek några minuter under omrörning. Tillsätt därefter fyra klyftade stora tomaterna, vin och vatten så att det täcker skalen. Koka i 30 till 40 minuter. Sila av buljongen och koka ner den till 3 dl.
Pastasåsen
Hacka en lök samt en vitlöksklyfta stek i smör. Tillsätt 20 klyftade körsbärstomater samt mosa i pirpirin och tillsätt fonden lite i taget. Smaka av med salt. (Anrättningen ska vara krämig.) Tillsätt skaldjuren och låt dessa bli varma.
Koka spagetti för fyra personer och häll av vattnet. Vänd ner pastan i såsen och tillsätt 50 gram smör. Rör om och servera med en kvist basilika.
Att dricka till
Ett svalt rosévin.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2011/09/29 klockan 06:41, och ligger i kategorin Mat, Pasta, Skaldjur. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 9 år sedan
Najs!
ungefär 9 år sedan
En av de bästa pastarätter jag ätit, inspirerad från min sommarresa till Italien
ungefär 9 år sedan
Fröken Jahrl bjöd mig och Ollie på detta recept häromdagen, mycket gott!
ungefär 9 år sedan
Ja, som sagt lagade jag denna goda rätt förra veckan och det blev mycket gott! Blev lite fond kvar som min kära sambo, herr Wärnbring hällde ut när han skulle snygga upp i köket! Jag fick ett bryt!
ungefär 9 år sedan
Trevligt att höra Johanna. Allt utom att gubben ”snyggade upp”
ungefär 9 år sedan
Det här måste jag testa!! Det verkar riktigt gott! Det är alltid lika inspirerande att kika i er blogg, så mycket god mat och fantastiskt fina bilder. Något som jag saknar är dock info om er fina uppsättning porslin. Vet att den till stor del består av Pillivuyt men denna pastatallrik är väl inte av det märket? Ni har även några fina soppskålar som jag undrar över. Ni lyckas alltid så bra med presentationen av rätterna och det skulle vara kul att kunna presentera det lika snyggt som ni gör