Helg och ännu en gång har jag fått tag i ett par fina bitar torskrygg. Tillbehör denna gång är linsröra och en sauce vièrge.
2 personer

Fisken
250 gram torskrygg

Stek torsken på alla sidor och sätt i ugn 170 grader tills innertemperaturen är omkring 55 grader

Sauce Vièrge
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/4 dl basilika
1/4 dl persilja
1 bifftomat
1 dl olivolja
Havssalt
Svartpeppar

Skålla tomaten och kärna ur den. Hacka sedan tomatköttet fint. Grilla paprikan för att kunna ta bort skalet. Hacka även denna fint. Hacka lök och vitlök samt persilja och basilika. Blanda allt med olivoljan samtsmaka av med salt och peppar.

Linsröra
2 dl linser
Vatten
4-6 skivor bacon

Tärna baconet och stek tills gyllebruntö. Låt rinna av på hushållspapper. Koka linserna i cirka 20 minuter (lite tuggmotstånd bör finnas kvar). Rör ner baconet i linserna samt smaksätt med lite olivolja.

Servera med ruccola enligt bild.

Att dricka till
Vi drack en röd italienare till, Morrelino di Scansano (tillfälliga sortimentet). Ett utmärkt vin.