Efter en del asiatisk inspiration var det dags att ge sig på woken med en ”green curry chicken”.  Den lena curryn smaksattes med limegräs, koriander och sesam. 

4 personer

Ingredienser
4 kycklingbröst
2 tsk grön currypasta
1 tsk fisksås
3 vitlöksklyftor
5 stjälkar salladslök
2 stjälkar limegräs
1 kruka koriander
1 tsk sesamolja
Rapsolja
10 -15 körsbärstomater
1 burk kokosmjölk
1 röd chilli

Gör följande
Hetta upp olja i wokpannan och tillsätt curryn, vitlöken, hackad chilli samt krossat limegräs Rör runt det hela. Tillsätt den strimlade kycklingen och stek vidare i cirka 5 minuter. Smaka av med fisksås, sesamolja samt lite av det grova delarna av koriandern. Stek ytterligare några minuter.
Tillsätt kokosmjölken och de delade tomater samt avsluta med att strö skivad salladslök ovan. Dekorera med grovhackad koriander.

Servera med äggnudlar

Att dricka till
En frisk och kall Riesling, Gärna en Sauvage från Georg Breuer.