Helglunch när den är som bäst. Fast och köttig fisk med lagrad ost, räksås samt pommes duchesse. En given succé med andra ord.

4 personer
Ingredienser
500 gram Hälleflundra, filébitar
500 gram färska räkor
Persilja
Dragon
Basilika
3 dl riven ost, gärna en Gruyère
Ströbröd
2-3 dl grädde
3 dl vitt torrt vin
Vatten
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Cognac
Koriander
Potatis, King Edvard
Smör
2 äggulor
Grädde
Salt
Svartpeppar

Instruktioner
Börja med att plocka 1dl persilja, 1 dl dragon och 1 dl basilika. Hacka och kör det tillsammans med 1-2 dl ströbröd, salt och peppar i en mixer. Panera fisken med detta. Smöra en form och lägg fisken däri. Strö den rivna osten över och sätt åt sidan.
Skala räkorna och sätt dom i kylen (spara skalen). Hacka den gula löken tillsammans med vitlöken och stek  i smör. Tillsätt skalen och stek i 3 minuter. Häll i vinet och vatten så det täcker skalen. Koka i 25 minuter. Sila sedan av och koka samman fonden tills 1 dl återstår. Tillsätt grädde och lite cognac. Smaka av med socker, salt och peppar. Sätt åt sidan.

Skala potatisen och dela den i mindre jämnstora bitar. Koka tills mosig konsistens. Häll av vattnet och mosa. Tillsätt smör, grädde och ägg. Spritsa ut toppar på en plåt och gratinera i ugn (200 grader).
Sätt in fisken i 200 grader och gratinera.
Ta fram räkor, värm såsen med räkor i.
Upplägg som på bilden, dekorera med lite koriander.