Lent, smakrikt och milt. Smakerna ifrån timbalen bryts perfekt av det salta anjovissmöret. En fantastisk kombination i en riktigt god förrätt.

Timbal
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 stor Aubergin
1/2 dl grädde
1 ägg
1,5 dl riven ost, Gruyère lagrad
Salt
Svartpeppar

Sås
50 gram smör
2-3 anjovisfiléer

 

Gör följande
Micra Auberginen i cirka 8 minuter på 800 W (den ska vara lös och sladdrig). Låt den svalna lite.

Hacka löken och vitlöken samt stek i smör.
Dela Auberginen och skrapa ut den. Lägg i en mixerskål, tillsätt salt, peppar, grädde, ägg, ost och löken. Kör sedan med mixerstav till slät puré.
Häll purén i smörade teflonformar och kör i ugn (170 grader) tills de är fasta. Ta ut ur ugnen, sätt åt sidan och smält omedelbart smör. Tillsätt anjovis och vispa till en jämn sås.
Servera som på bilden.

 

Att dricka till
Ett glas Pinot Gris från Alsace