Smidig efterrätt med glass, grädde, körsbär och krispig crumble.

4 -6 personer

Körsbärssylt
1/2 liter körsbär
1 dl muskovadosocker
1 dl körsbärslikör

Skölj körsbären och kärna ur dem. Koka i en kastrull tillsammans med socker och likör. Småkoka i cirka 25 minuter. Ställ åt sidan.

Crumble
3 dl vetemjöl
150 gram smör
1 dl strösocker
2 msk muskovadosocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl/maizena

Blanda alla torra ingredienser. Ta sedan i tärnat kallt smör. Knåda ihop och smula sönder i en ugnsform. Kör i ugnen på 225 grader under cirka 10 minuter (färgen bör vara brunaktig). Låt svalna.

Tillbehör
2 dl vispgrädde
0,5 dl vaniljglass

Vispa grädde och ta fram glassen.

Upplägg; börja med en kula glass, därefter vispgrädde, körsbärssylt och crumble. Dekorera med en kvist mynta.