Detta var en av de fyra middagar som åts i samband med min frus 60årsfirande. En lugn familjemåltid bestående av en t-bone av kalv som serverades med trattkantareller och polenta.

Köttet (5 personer)
5 Kalvkotletter (T-ben)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Salvia

 

Sås
3-4 hg trattkantareller
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Socker
1 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk balsamvinäger
2-3 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Persilja (slätbladig)

 

 

Polenta
Se tidigare recept och utgå ifrån cirka 200 gram


Såsen
Skala samt hacka löken fint och stek i smör. Tillsätt den fint hackade vitlöken samt lite socker och de rensade svamparna. Stek tills vattnet försvunnit. Tillsätt buljong och grädde. Smaka av med lite balsamvinäger. Koka ner till krämig konsistens.
Anrätta polentan, håll den varm.
Krydda kotletterna och stek i olja tillsammans med ett tiotal salviablad. Håll varma i ugnen (170 grader) till samtliga är klara och låt vil i cirka 5 minuter.
Lägg upp polenta på varje tallrik komplettera med kotletterna och bygg på med kantarellsåsen.

 

 

Att dricka till
En Ca’ di Pian, Barbera d’Asti (nr 92156). Vi körde på en Magnum.