Efter en mycket god lördagslunch på Johan P, valde vi ett enkelt upplägg till kvällen. Det blev en tomatpasta med parmesan, oliver, chili och basilika. Mycket smak och ett bra komplement till en rejäl kalvkotlett.

3 personer

Kött
3×250 gram kalvkotlett
Svartpeppar
Salt
Smör

Sätt ugnen på 170 grader. Stek köttet gyllenbrunt på båda sidor och ös under tiden med smör. Lägg i form i ugnen i cirka 10 minuter och låt sedan att vila under aluminiumfolie i några minuter.

Pasta
3-6 dl (torr)pasta
1 dl parmesan (riven)
15 körsbärstomater
10 svarta oliver
10 basilikablad
1 chili
1 salladslök

Dela tomaterna och oliverna i kvartar, skiva löken tunnt, hacka chilin och basilikan. Stek allt utom basilikan i olja och koka ihop. Koka pastan och blanda ner i grönsaksröran. Tillsätt basilikan.

Servera enligt bild och toppa med parmesan.