Gott med lamm och pumpa. Smak av rosamrin och grillat i ugn. Helt enkelt en riktigt smakrik och matig hösträtt.

Ingredienser
2 dubbelkotletter av lamm
Hackad rosmarin
Salt
Svartpeppar
1 pumpa
Olivolja
Fänkålsfrö
2 vitlökar

Gör följande
Dela pumpan i fina klyftor samt ta bort kärnorna. Droppa olivolja på klyftorna, salta och peppra samt strö fänkålsfrö på. Skär av toppen på vitlökarna samt droppa olivolja i dem. Sätt allt på en plåt och kör i ugn (200 grader).
Under tiden hackas rosmarin. Salta, peppra och gnid in rosmarin på kotletterna. Ställ åt sidan.
När pumpan och vitlöken börjar bli ordentligr rostade, steks kotletterna i smör.

Servera enligt bild.
Krama ur vitlökspure över kotletten när du äter.


Att dricka till
Vi drack ett franskt vin från Roussillon- Languedoc.