Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap.

Ingredienser
1 kg innanlår av älgkalv
10 enbär
4 vitlöksklyftor
Rökigt flingsalt (Maldon‘s använder jag)
2-3 msk bruna senapsfrö
2-3 msk gula senapsfrö
Svartpeppar
Rosmarin
Smör

 

Instruktioner
Hacka rosmarin och enbär. Skala vitlök och pressa. Rör samman det hela med senapsfrön. Sätt åt sidan.
Stek den rumstempererade köttbiten i smör samt salta och peppra efter att den tagits ur pannan. Använd lite mer salt än vanligt. Rulla köttbiten i kryddblandningen.
Lägg köttbiten i en ugnssäker form sätt i 170 gradig ugn och kör det hela tills innertemperaturen är 55 grader. Rulla in i aluminiumfolie tillsammans med de kryddor som lossnat under tiden i ugnen. Låt det hela kallna och sätt därefter in det hela i kylen över natten.

 

Tillbehör
Det ”gamla vanliga” eller inget alls. Bara att smaska i sig.