ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
En av de få gångerna jag styrde köket nere i på Pacina i Toscana. Med allt gott kött som pancetta, kalv och fina korvar, så var det inte så svårt att fixa till en riktig god maträtt. 4 personer Rullader 4 skivor kalvinnanlår 2 salsicciakorvar Rosmarin Salt Svartpeppar Vitt vin Pancetta (från Toscana om möjligt,…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Äntligen hemma i Toscana. Dags för en efterlängtad semester fylld av mat och dryck. En av de första rätterna som jag slängde ihop här nere blev en kalvkotlett som smaksattes med citron och lite vitt vin. 4 personer Ingredienser 4 kavlkoteletter Salt Peppar 1,5 dl vitt vin 1 citron 1 vitlöksklyft 10 blad salvia 8…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Kalvtartar är råbiff när den bäst. Denna gång med smaker av krasse och tomat. 4 personer Ingredienser Örtsås 2 gröna tomater 100 gram färsk spenat 1 vitlöksklyfta 3-4 dl olivolja 1 ask kryddkrasse 1 kruka basilika salt 4oo gram kalvfilé eller innanlår Salt Svartpeppar 2 skivor levainbröd, tärnat 2 msk vit god vinäger Smör till…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Om en vecka börjar påskhelgen och ett givet kött att servera under denna högtid är just lamm. Så varför inte bjuda på just lammrostbiff denna påskafton. En matig och god huvudrätt eller rejäl påsklunch. Lamm 600 gram lammrostbiff smör till stekning salt svartpeppar Risotto 40 pärltomater, delas och torkas i ugn 150 grader i cirka…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Efter att ha haft föräldrarna på helgbesök, fanns det en hel del intressant lämnat i kylen. Eftersom jag inte var jättepigg slängde jag ihop en enkel söndagslunch av ingredienserna; dragon, kalvkotlett och sparrispotatis. 2 personer Ingredienser 2 x 200 gram kalvkotlett 10 sparrispotatis Olivolja 3 kvistar dragon 1 äggula 100 gram smör 2 scharlottenlökar 1…
ungefär 7 år sedan - Inga kommentarer
En riktig favorit som ger mersmak. Riktigt fin kalvlever är något som helt klart bör testas. Ingredienser 4 skivor kalvlever av god kvalitet 2-3 dl grädde Vetemjöl till panering Salt Svartpeppar 10 bruna champinjoner 6 skivor parma skinka Socker att balansera smaken med 1-2 msk koncentrerad kalvfond Gör följande Börja med att salta och peppra…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Råbiff i ny variant. Denna gång en kalv som kompletteras av brynt smör och löjrom. 4 personer (i en flerrättersmeny) Ingredienser 250 gram kalvkött av god kvalitet 100 gram löjrom crème fraiche 1/2 silverlök 1 knippe gräslök 100 gram brynt smör salt svartpeppar Instruktioner Mal färsen så nära servering som möjligt. Salta och peppra lätt.…
ungefär 8 år sedan - 1 kommentar
Söndagssteken när den är som bäst. Mör älg som tillagas i ugn och serveras med en gräddig sås och fräsch pressgurka. Ingredienser 1,5 kg älgstek 1-2 flaskor porter (Carnegie går bra) 15-20 steklökar 2 morötter 1 klyfta rotselleri 1 persiljerot 1 palsternacka 10 enbär 10 svartpepparkorn 1/2 tsk salt Strösocker Smör 3 dl grädde Smör/mjölredning…
ungefär 8 år sedan - Inga kommentarer
Ännu en god kalvlever med enkla tillbehör. En perfekt lunchmåltid en ledig dag. 4 personer Ingredienser Kalvlever 4 skivor a 125 gram Smör Salt Svartpeppar 1,5 dl vitt vin Smör/mjölredning 1 msk kalvfond, koncentrerad 24 st små steklökar Socker 1 skiva rökt fläsk Gör följande Börja med att lägga lökarna i kokhett vatten för…
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
En lat lördag och riktigt enkel lunch med härliga smaker. Värmande stuvad potatis och en rejäl bit älg blev en fin kombination denna helgdag. Ingredienser 4-6 potatisar 2,5 dl mjöl 0,5 dl vispgrädde 1 knippe dill 1 msk vetemjöl 1,5 msk smör Svartpeppar Salt 1 tsk viltfond 1,5 dl lagrad riven grevéost 2 x 200…
ungefär 9 år sedan
Det kommer lite tips på tillbehör. Köttet i sig behöver inget, helt underbart.
ungefär 9 år sedan
Hej
Se gott ut… Hur lång tid tar det ungefär att få upp på 55/60 grader????
ungefär 9 år sedan
Kanske en timma, känn gärna på steken den får inte bli hård då är den överkokt. Är du osäker ta ut den och skär ett snitt.
ungefär 9 år sedan
Tack för svaret. Nu har jag kommit över två innanlårsstekar på drygt 2,5 kg vardera… Någon ide om hur länge de kan tänkas behöva???
ungefär 9 år sedan
Det bästa är en termometer – finns billiga att köpa (typ Claes Olsson) och vill du ha dem jämnt rosa så räkna cirka 45 min/kilo.
ungefär 9 år sedan
Men du hur gott såg inte de där ut! Har fått 1,5 kg älg fransyska som jag ska göra något kul av…frågan är bara vad!? Något tips?
ungefär 9 år sedan
Varför inte anrätta köttet enligt ovan med en trevlig potatisgratäng med en toppning med Västerbottenost.
ungefär 9 år sedan
Provade och det var verkligen otroligt saftigt och gott. Tack för tipset!
ungefär 9 år sedan
Verkligen roligt att höra.
ungefär 9 år sedan
En klar favorit, detta.
ungefär 8 år sedan
En återkommande favorit! Enkelt och delikat!:-)
ungefär 8 år sedan
Verkligen trevligt att höra.
ungefär 7 år sedan
Tjäna, vi (jag och min fru) älskar det vilda mer eller mindre nyfikna på smak. Vi har kommit över en älg bit som vi lagar efter ditt recept här ovan. Men undrar om det äts eller serveras kallt till potatis?