ungefär 4 år sedan - Inga kommentarer
Rullader: 1 pkt tunnskivad kycklingfilé 10 skivor kokt skinka Torkade katrinplommon utan kärna Fransk senap Grevéost Salt Svartpeppar 1 dl Marsalavin Kycklingfond Smör Mozzarella- och baconpotatis: 800 gram fast potatis av medelstorlek Tärnad bacon eller rökt bog 2 Mozzarella 4 salladslök, finskuren 5-8 cl olivolja 2 vitlöksklyftor Salt Svartpeppar Börja med rulladerna: Plocka fram 8…
ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
Pajdeg: 2,5 dl vetemjöl 125 gram smör 1-2 msk iskallt vatten Nyp ihop smör och mjöl. Avsluta med att tillsätta vattnet. Arbeta snabbt ihop tll en jämn deg. Slå in i plastfolie och lägg i kylen att vila. Fyllning: 250 gram rensade kantareller 20-30 kålblad (Gärna Red russian eller grönkål. Svartkål går också fint). 5-7…
ungefär 6 år sedan - Inga kommentarer
4 korvar, gärna Taylor and Jones från Stockholm, gärna en fläskkorv i italiensk stil Grillas i ugn 180 grader i cirka 30 minuter 1 litet vitkålshuvud 2-3 dl grädde 1 tsk kummin salt 1 tsk grönsaksbuljong,Knorr pulver 1 tsk kycklingbuljong, Knorr pulver 2 dl vitt vin, gärna samma som du dricker till maten Att steka…
ungefär 7 år sedan - 2 kommentarer
Värmande och gott med kål och frikadeller. Fantastsikt trevligt med en enkel soppa i vinterrusket. 6-8 portioner Frikadeller 400 gram blandfärs 1 tsk kryddpeppar, malen Salt 1 ägg 1 dl ströbröd 4 msk grädde Kålsoppa 1 halvt större vitkålhuvud Smör 10-15 kryddpepparkorn 4 rågade msk av ljus sirap 1,5 liter spad från koket av skinkan…
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Om en vecka börjar påskhelgen och ett givet kött att servera under denna högtid är just lamm. Så varför inte bjuda på just lammrostbiff denna påskafton. En matig och god huvudrätt eller rejäl påsklunch. Lamm 600 gram lammrostbiff smör till stekning salt svartpeppar Risotto 40 pärltomater, delas och torkas i ugn 150 grader i cirka…
ungefär 8 år sedan - 3 kommentarer
Här kommer två fina varianter av julklassikerna rödkål och brysselkål, tillagade av min kära mor. Dessa rätter passar inte bara utmärkt i juldagarna, utan är även givna tillbehör året om. Så varför inte pröva dem till köttet på nyår. 4 personer Rödkål 1/2 litet rödkålshuvud 2 stycken äpplen 1,5 dl creme fraiche 0,5 dl majonnäs…
ungefär 8 år sedan - 5 kommentarer
En fantastisk hösträtt med krämig risotto och mör saftig rostbiff av lamm, 4 personer Risotto 2 dl ris 1 gul lök, finhackad Smör 50-100 gram smör 3 dl riven parmesanost 2 stjärnanis 2 kanelstänger 6-8 dl buljong, grönsak eller kyckling 1,5 dl lingon 10 champinjoner 1 dl torkade trattkantareller eller färska, motsvarande 4 dl Salt…
ungefär 8 år sedan - 5 kommentarer
En kvälls smörrebrödsexprementerade med Peter ifrån Winendine.se och de nya ägarna av Bageriet på Bryggan i Jönköping, Erik och Johanna, genererade bland annat dessa fyra smaskiga rätter. De smårätter som komponerades var smörrebröd med rostbiff, rökt lax, pastej och räkor. Enkelt, fräscht och riktigt gott. Rostbiffsmörrebröd Köttet kombineras med krispig ruccola och nyriven pepparrot. Helt klart…
ungefär 8 år sedan - 1 kommentar
Gott med vita bönor. Matig och välsmakande soppa som kompletteras med bacon, parmesan samt lite sting ifrån piripiri. 4 personer Bönor 2,5 dl vita bönor 1 gul lök 1 dm purjolök 2 vitlöksklyftor 2 lagerblad 3 kvistar timjan Vatten 10 svartpepparkorn Dag 1 Börja med att blötlägga bönorna ett dygn i förväg, byt vatten ett…
ungefär 8 år sedan - 4 kommentarer
Gräddstuvade grönsaksprimörer till en saftig bit kött är bland det bästa som finns i matväg. Här kommer just en sådan rätt, som spetsats till med en rejäl näve riven pepparrot. 4 personer Kött 600 gram oxfilé Smör Peppar Salt Riven färsk pepparrot Grönsaksstuvning 3 dl grädde 1 dl vitt vin 1/2 tsk grönsaksfond 1/2…
ungefär 9 år sedan
Enkelt och gott
ungefär 9 år sedan
Ser jättegott ut. Är den lika god varm som kall?
ungefär 9 år sedan
Njae, den är definitivt godast varm