Fortfarande skördas frukterna av höstens jakt på hjort och älg. Denna gång är det ytterligare en älg som står för det härliga köttet. Vilt i en bourguignonne-gryta när den är som bäst. Det är mört, fylligt och otroligt gott.

Receptet är inspirerat av ”Mannerströms Viltkokbok”.

Ingredienser
800 gram högrev av älg eller liknande
Mjöl till redningen
Smör till stekning
1/2 flaska rödvin av god kvalitet, gärna från Rhone
1 liter viltfond (eller späd koncentrerad från t ex Bong)
12 steklökar
2-3 stora morötter
2 palsternackor
200 gram champinjoner
2 paket bacon
Salt
Svartpeppar

 

Gör följande
Tärna köttet och mjöla det. Stek i smör i omgångar samt salta och peppra. Häll på vinet och koka ner till hälften. Tillsätt viltfond, timjan (en halv kruka) och låt koka 1,25 timme.

Stek under tiden skivad lök och morötter samt palsternacka och delad svamp. Stek tärnad baconet separat.
Blanda ner i grytan efter att köttet kokat den utsatta tiden. Koka det hela tills köttet är riktigt mört.

Servera med potatismos, samt en kvist timjan.

 

Att dricka till
En Cotes du Rhone.