En enkel burgare med mycket smak. Receptet är inspirerat av boken ”Nu ska det smaka” avPeter Harryson.

(4 personer)

Burgare
120 gram tonfisk burk
6 anjovisfiléer med en msk juice
500 gram köttfärs, gärna från Hälsingestintan
100 gram kokt skinka
1 pkt bacon (150 gram)
1 ägg
Persilja
Salt
Peppar
1 surdegsbaguette

Sallad
10 gröna oliver
10 svarta oliver
1 stor rödlök eller flera små
1/4 huvud bladsallad
8 körsbärstomater
Persilja
Olivolja
Balsamvinäger

Burgare
Mal bacon, anjovis, tonfisk och den kokta skinkan i kvarn (eller kör den i en matberedare). Blanda med köttfärs och ägg. Krydda och smaka av.
Forma biffar och stek i smör. Sätt i ugn (100 grader) till servering. Stek brödhalvor i smör och sätt åt sidan. Klyv oliver samt skala och skiva lök. Strimla sallad, persilja samt klyv tomater. Rör samman och smaka av med salt, peppar, olivolja osamt balsamvinäger.

Lägg upp som på bilden.

Att dricka till
Nils Oscar till.