Ruskiga vindar bär fram regn och snö i dessa råa dagar. Då är en mustig fisksoppa perfekt att ställa fram till gästerna. En egenkokt räk- och grönsaksbas toppas med torsk, lax och räkor samt lite kryddig krasse. Väldigt smidigt och fantastiskt gott.

 

4 personer

Ingredienser
200 gram torskrygg
200 gram lax
1 gul lök
1 mindre fänkål
1 selleristjälk
2 vitlöksklyftor
3 dl vatten
2 dl vin
1 påse bladspenat
300 gram räkor
4 potatisar
Kryddkrasse
Kalvfond (ex. Bong)
 

Skala räkor och behåll skalen. Hacka lök, dela selleri, finstrimla fänkål och finhacka vitlök. Stek alltsammans ihop med skalen i olivolja. Tillsätt sedan vitt vin samt vatten och koka i cirka 30 minuter. Sila bort grönsakerna samt skal och behåll buljongen.Koka potatis i buljongen samt stek lite finstrimlad fänkål i olja och sätt åt sidan. Lägg nu i fisk, spenat, räkorna och fänkålen. Smaka av med salt och peppar samt kalvfond,

Servera på varma talltikar och klipp över lite krasse.