Julen står snart för dörren och borden ska digna med god mat. Här kommer tre finingar som förgyller fiskdelen av julbordet.

Kaviarströmming
Kläm ut en 3 centimeter lång klick kaviar (Eidern) på varje strömming och gör en rulle som läggs i en smörad form.
Häll på grädde och gratinera i ugn 175 grader

 

Tomat och dillströmming
Skär en dm purjolök fint och stek smör, tillsätt 2-3 msk tomatpuré samt 1,5 dl grädde från Hjordnära, tillsätt därefter 1 tsk torkade dillfrö och låt det koka i fem minuter. Smöra en form och lägg strömmingrullar i. Häll på tomatsåsen.
Grädda i ugn 175 grader

 

Anjovisströmming
Öppna en burk anjovis och rulla in en filé per strömming, lägg i en smörad form och häll på grädde så det täcker, strö ströbröd över och grädda i ugn 175 grader.