Strömming trio till Julbordet
Julen står snart för dörren och borden ska digna med god mat. Här kommer tre finingar som förgyller fiskdelen av julbordet.
Kaviarströmming
Kläm ut en 3 centimeter lång klick kaviar (Eidern) på varje strömming och gör en rulle som läggs i en smörad form.
Häll på grädde och gratinera i ugn 175 grader
Kläm ut en 3 centimeter lång klick kaviar (Eidern) på varje strömming och gör en rulle som läggs i en smörad form.
Häll på grädde och gratinera i ugn 175 grader
Tomat och dillströmming
Skär en dm purjolök fint och stek smör, tillsätt 2-3 msk tomatpuré samt 1,5 dl grädde från Hjordnära, tillsätt därefter 1 tsk torkade dillfrö och låt det koka i fem minuter. Smöra en form och lägg strömmingrullar i. Häll på tomatsåsen.
Grädda i ugn 175 grader
Skär en dm purjolök fint och stek smör, tillsätt 2-3 msk tomatpuré samt 1,5 dl grädde från Hjordnära, tillsätt därefter 1 tsk torkade dillfrö och låt det koka i fem minuter. Smöra en form och lägg strömmingrullar i. Häll på tomatsåsen.
Grädda i ugn 175 grader
Anjovisströmming
Öppna en burk anjovis och rulla in en filé per strömming, lägg i en smörad form och häll på grädde så det täcker, strö ströbröd över och grädda i ugn 175 grader.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2011/12/21 klockan 06:31, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 9 år sedan
Strömming är ett måste på julbordet. Fint också.
ungefär 9 år sedan
Oj vilka fina fiskrätter till jul. Ska prova tomat- och dillströmmingen. God Jul och Got nytt år
ungefär 9 år sedan
God Jul och Gott nytt till dig också