Imorgon är det alltså julafton. Tomtar, juleljus och klappar i massor är att vänta, men först blev det en trerätters i regi av min mor. Först ut denna kväll vara denna munsbit till förrätt, i form av en tartar på lax, kaviar samt dill och gräslök. Kan med gott samvete serveras som ett alternativ på julbordet.
Receptet är inspirerat av en av Mattias Larssons kreationer.

Ingredienser (4 personer)
1 dl crème fraiche
1 msk kaviar (Ejders)
200 gram gravad lax
0,5 rödlök
Gräslök
Dill
Svartpeppar
Ärtskott
Olivolja
Salt
4 skivor pumpernickel

Gör följande
Blanda crème fraiche och kaviar. Tärna lax samt hacka lök och tillsätt sedan till kaviarblandningen. Hacka lite dill och gräslök och blanda ner i röran. Smaka av med lite peppar.
Snabbslunga ärtskott med en nypa salt och olivolja.

Klicka på rejält med tartarblandningen på varje pumpernickel och toppa med ärtskotten.

Klart!