Så har jag tillslut gjort åt det absolut sista av rådjuret jag sköt i höstas. Eftersom det var färs det handlade om fick det bli järpar, vilka jag valde att servera med lingon och en liten potatisgratäng.
Receptet är inspirerat av en av Mannerströms skapelser.

4 personer

Järpar
600 gram rådjursfärs
1 gul lök
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl lingon
1 knippe Persilja
1-2 msk viltfond
1 msk Kikkoman soy
Salt
Svartpeppar
Smör

Potatisgratäng
Se tidigare recept och tillaga gärna i små gratängformar (portionsstorlek).

Instruktioner
Sätt ugenen på 200 grader.
Hacka persiljan fint. Finhacka och stek löken lätt i smör tills den fått ordentligt med färg. Blanda samtliga ingredienser inklusive lökoch persilja. Smaka med salt samt peppar. Provstek lite av den blandade färsen och krydda ytterligare vid behov.

Forma 10-12 järpar och placera i en smörad ugnssäker form. Grädda i ungefär 20 minuter tills järparan fått rejält med yta.

Servera enligt bild.