Smakrik och värmande gryta som passar säsongen perfekt.

3 st merguezkorvar (Sorundas är goda)
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (gärna Mutti – smakar himla bra)
1 st röd paprika (gärna den avlånga typen)
3 msk stark ajvar
1 lagerblad
1 kalvbuljongtärning
1,5 dl gröna oliver
1 tsk Tabasco Chipotle eller efter smak
Svartpeppar
Salt
Hackad persilja

Skär korvarna i slantar. Hacka gul- och vitlök. Bryn korvbitarna. Stek med löken tills glansiga. Skär paprikan i två cm stora bitar och stek med dem. Häll i tomaterna, ajvar samt buljong. Låt koka i cirka 15-20 minuter på medelvärme. Häll i oliverna och smaka av med Tabasco, salt och peppar. Låt koka ytterligare 5 minuter. Strö över hackad persilja vid serveringen.
Servera med kokt basmatiris eller en sallad vid sidan om.

Drick en Jämtlands Bärnsten, Jämtlands bryggeri AB, Sverige, Sn: 1307, 21,90 kronor eller för den som är sugen på rött vin en Basilisk Shiraz Mourvedre, McPherson wines, Central Victoria, Australien, Sn: 6327, 89 kronor.