Att bra råvaror är en förutsättning för en lyckad måltid är en självklarhet. Detta är något som är extra tydligt när man satsar på rena enkla smaker. Denna rätt är just en sådan, där potatis, tomat och grillad entrecote, samtliga får leverera varsin unik smak utan speciellt tillkrånglande.
Efter att ha sprungit på två stora bitar entrecote på ICA Maxi Jönköping blev detta upplägg perfekt för två hungriga personer.

Ingredienser (2 personer)
600 gram (2 x 300 gram)
6-8 potatisar (Amandine)
8-10 körsbärstomater
Olivolja
Salt
Socker
Svartpeppar
Rosmarin

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisen klyftas, oljas, saltas samt kryddas med hackad rosmarin. Preparera samtidigt körsbärstomater genom ett göra ett litet snitt i varje, tillsätt olja, salt och lite socker.
Kör sedan tomater och potatis i ugn tills de fått fin färg (cirka 30 minuter). Rör då och då om i pannan för att få en jämn yta på potatisen.

 

Cirka tio minuter före servering, peppras och saltas entrecoten. Grilla den därefter i mycket het grillpanna.
Servera med lite rosmarin.

Att dricka till
En chilenare, Laberinto Cabernet Sauvignon Merlot (nr 94596)