Grillad entrecote med klyftpotatis
Att bra råvaror är en förutsättning för en lyckad måltid är en självklarhet. Detta är något som är extra tydligt när man satsar på rena enkla smaker. Denna rätt är just en sådan, där potatis, tomat och grillad entrecote, samtliga får leverera varsin unik smak utan speciellt tillkrånglande.
Efter att ha sprungit på två stora bitar entrecote på ICA Maxi Jönköping blev detta upplägg perfekt för två hungriga personer.
Ingredienser (2 personer)
600 gram (2 x 300 gram)
6-8 potatisar (Amandine)
8-10 körsbärstomater
Olivolja
Salt
Socker
Svartpeppar
Rosmarin
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisen klyftas, oljas, saltas samt kryddas med hackad rosmarin. Preparera samtidigt körsbärstomater genom ett göra ett litet snitt i varje, tillsätt olja, salt och lite socker.
Kör sedan tomater och potatis i ugn tills de fått fin färg (cirka 30 minuter). Rör då och då om i pannan för att få en jämn yta på potatisen.
Cirka tio minuter före servering, peppras och saltas entrecoten. Grilla den därefter i mycket het grillpanna.
Servera med lite rosmarin.
Att dricka till
En chilenare, Laberinto Cabernet Sauvignon Merlot (nr 94596)
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2012/01/08 klockan 12:22, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |

Flank, stekta champinjoner, riven spetskål och potatisbakelse
ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
4 personer 500 gram potatis 2, 5 dl riven ost, präst eller Västerbottenost 2 äggulor Salt Svartpeppar 1 klick smör 1 msk crème fraicheSkala och koka potatisen, pressa i en potatispress, rör ner den rivna osten, äggulorna, smöret och crème fraichen. Smöra en non-stick muffinsform och klick i moset toppa med riven ost. Grädda i ugn…

Pilgrimsmusslor på grön ärtpuré med torkat,rivet kött från ko
ungefär 6 år sedan - Inga kommentarer
2-3 musslor per person 4 dl ärtor 1 dl crème fraiche 1 dl grädde 1 msk grönsaksfond, konc. 1 msk fiskfond, konc. 50 gram torkat nötkött Persilja Salt Vitpeppar Olivolja Sätt in tallrikarna i ugn 100 grader. Se till så att musslorna är torra, lägg dem på hushållspapper. Koka ärtorna i vatten, häll av vattnet,…

Clubstek med bönröra
ungefär 6 år sedan - Inga kommentarer
1 skiva clubstek per person, 400 gram styck 4 dl torkade bönor, blötläggs minst 24 timmar i förväg. 1 stjälk selleri 1 morot 1 gul lök 3 klyftor vitlök 1 knippe timjan 20 cocktailtomater 5 cl olivolja 1 dl vitt vin 1 kruka slätbladig persilja Ta fram köttet ett par timmar i förväg, peppra och…

Hamburgare med Guacamole och syrad rödlök
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
500 gram högrev som mals, alternativt bra nötfärs. 1 gul lök salt svartpeppar 1 röd lök 1/2 dl ättiksprit 1 dl socker 1, 5 dl vatten Guacamole 2 avokado 2 vitlöksklyftor limesaft 1 röd chili, finhackad Blanda socker vatten och ättika och värm det hela så sockret löser sig. Låt svalan något och tillsätt därefter…

Amerikansk biff med citronsmör och rotselleri
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
4 ordentliga biffar, Ca 250 gram per styck En hel rotselleri, Ca 600 gram 100 gram smör Rivet skal av en citron 1 vitlöksklyfta Slätbladig persilja Svartpeppar Salt Rensa rotsellerin och sätt in den i ugnen på 180 grader i cirka 2-2,5 timmar. Undertiden rör du samman smör, pressad vitlök, rivet citronskal och hackad persilja.…

Aprikoser med italiensk getostkräm
ungefär 7 år sedan - 2 kommentarer
Gott och enkelt tilltugg, som vi serverade som aptitretare inför ännu en middag i varma italien. Den söta frukten bryts prefekt av sältan i getosten. Ingredienser Aprikoser Getost Grädde Rosmarin Blomsterhonung Gör följande Dela aprikoserna och ta ur kärnan. Välj en krämig getost och blanda den med grädde till krämig konsistens. Lägg en klick i…

Kantarell och whiskey till entrecôten
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Möllevångstorget är fantastiskt på sommarens lördagar. Massvis med grönsaker, frukt och svamp. Denna gång blev det salladslök, potatis och kantareller som fick komplettera den whiskeysmakande entrecôten. 4 personer Ingredienser 4 x 200 gram entrecôte 1-2 dl single malt whiskey 1 msk koncentrerad kalvfond Salt Svartpeppar 12-16 potatisar 1 dl vispgrädde 1 ägg Salt 25-50 gram…

Kalvrullader med salsiccia
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
En av de få gångerna jag styrde köket nere i på Pacina i Toscana. Med allt gott kött som pancetta, kalv och fina korvar, så var det inte så svårt att fixa till en riktig god maträtt. 4 personer Rullader 4 skivor kalvinnanlår 2 salsicciakorvar Rosmarin Salt Svartpeppar Vitt vin Pancetta (från Toscana om möjligt,…

Ryggbiff med färskpotatissallad
ungefär 7 år sedan - 2 kommentarer
Väldigt enkelt och väldigt gott. Grillad ryggbiff med snabbfixad potatissallad. 4 personer Ingredienser 4 skivor ryggbiff Salt Svartpeppar 800 gram potatis som kokas med skal 1,5 dm purjoöl fint skivad 20 körsbärstomater, halverade 1 kippe finskuren persilja 1/2 msk fransk senap 1 äggula 1, 5 dl olivolja Salt 1 msk citronsaft Svartpeppar 200 gram snowpeas,…

Curry masala med biff
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Fin lövbiff, koriander och självimporterad kurryblandning ifrån Indien. Bra förutsättningar för en kraftig gryta med mycket smak. 4 personer Ingredienser 800 gram lövbit 50-75 gram Curry Masala 1 burk kokosmjölk 1 kruka koriander Fond Ris Gör så här Värm oljan i pannan, vispa i curryn och bryn. När doften av kryddorna är tydlig ur pannan,…
ungefär 9 år sedan
Delikat
Fina rena färger och smaker.
ungefär 9 år sedan
Det hade suttit fint idag.