En rätt som är en personlig favorit. Puddingen är varm och len samt levererar en lätt smaksensationen när den avnjuts.

Fyra personer

Ingredienser
300-400 gram lax
5-6 potatisar
1 gul lök
3 ägg
1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
50 gram färsk spenat
1/2 tsk riven muskot

50 gram smör
2 msk anjovisspad
5 cm kaviarsträng

 

Gör så här
Skala och koka potatisen. Se till att ta av potatisen innan den blivit helt klar och skiva den. Skala och skiva löken- Stek i smör och tillsätt spenat samt krydda med muskot och lite salt.

Skiva laxen i 5 mm skivor, smörj formen och klä med fiskskivorna. Varva med potatis samt lök och spenat (översta lagret ska vara potatis).
Vispa samman ägg, mjölk och grädde samt krydda med salt och peppar. Häll över och sätt in i ugn på 200 grader i cirka 40 minuter.

Bryn smör tillsätt anjovisspad och kaviar. Rör samman och servera till laxpuddingen.

 

Övrigt
Tallrikarna är av märket ASA och är inköpta hos Blomstertid på A6, Jönköping.