Här kommer en av rätterna som lagades av min kära mor under julhelgen. Måltiden var mer eller mindre en explosion av smaker. Gott, vackert och väldigt intressant.
Receptet är ifrån en av Mattias Larssons kreationer.

Lammfärsbiffar
600 gram lammfärs
2 ägg
1 1/2 msk vatten
1 1/2 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor
2 krm malen spiskummin
1 1/2 tsk sambal oelek
Olivolja
Salt

Blomkålspuré
300 gram blomkål
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 baconskivor
Salt

Citron och rödlökssallad
1 rödlök
1 msk citronsaft
1 tsk hackad persilja

Olivpotatis
100 gram svarta oliver
600 gram kokt potatis, fast sort
1 msk hackad persilja

Biffarna
Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt.Forma biffar och stek i olivolja.

Puré
Skär blomkålen i mindre bitar och koka i mjölk och grädde tillsammans med baconskivorna. Lyft ur baconet och mixa till en slät puré. Smaka av med salt.

Rödlökssallad
Skiva löken tunt och marinera i citronsaft, olivolja, salt och persilja.

Olivpotatis
Finhacka oliverna. Stek den kokta potatisen så den tar färg,
vänd runt dom i oliverna och persiljan. Smaka av med salt.

Servera som på bilden.


Att dricka till
Gärna en Chateau Ksara från Libanon (nr 12596).