Efter ett förslag av min blivande middagsgäst gällande val av kött, köptes tillslut en härlig svensk oxfilé samt pancetta. På torget hittade jag även fina potatis och persilja.

2 personer

Ingredienser
400 gram oxfilé
4 skivor pancetta
8 potatisar
1 dl vispgrädde
Kalvfond (koncentrerad ifrån Bong)
Persilja
Svartpeppar
Vitpeppar
Salt
Smör
Vatten

Instruktioner
Skala potatis samt koka och pressa den. Tillsätt en klick smör, grädde och vispa ihop. Smaka med vitpeppar och salt. Avsluta med en rejäl omgång hackad persilja, som rörs ner precis innan servering.

Sätt ugnen på 200 grader.
Stek pancettaskivorna i en panna. Salta och peppra oxfilén runt och stek i pancetta fettet och lite smör tills den fått rejält med färg. Lägg den i en unssäker form och kör i ugnen tills innertemperaturen är 40-45 grader. Ta ut köttet, svep i aluminiumfolie och låt vila i cirka 10 minuter.
Häll i en skvätt vatten i pannan och hetta upp. smaka av skyn med kalvfond och red vid behov.

Servera enligt bild (och glöm inte pancettan, det gjorde jag vid fotograferingen).