Gubbröra till förrätt
Svenskt klassiskt tilltugg i form av gubbröra med potatis på grovt bröd. Det kan knappast gå fel med sill, dill och ägg.
Gubbröra
2 ägg, hårdkokta
2 matjesfiléer
1/2 msk dill
1/2 msk hacka gräslök
25 gram smör
Uppläggning
Rågbröd
4 potatisar i skivor
Gör följande
Lägg ett lager potatis på brödet, täck med gubbröra och garnera med en dillkvist.
Att dricka till
Öl och brännvin, men även här går en Champagne hem.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2012/02/26 klockan 06:17, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 9 år sedan
Sill är jättegott.
ungefär 9 år sedan
Gubbröra är verkligen gott!