Fiskfavoriten torskrygg kommer här i dubbelpanerad version. Den serveras med med ett fint potatismos och en len kaviarsås.
Som vanligt handlades torsken in på Eks Fisk på Västra torget, Jönköping.

4 personer

Fisken
500-600 gram torskrygg (4 bitar)
1 ägg
Vetemjöl
Skorpbröd
Salt
Vitpeppar

Såsen
3-4 dl grädde
1 kruka dill
Vitpeppar
1-2 msk fiskfond
3 msk kaviar (Ejderns orökta)

Potatismos
Se tidigare recept.

Kaviarsås
Häll grädde i en kastrull tillsätt kaviar och vispa ut det hela. Tillsätt därefter fonden och koka i cirka 5-10 minuter. Tillsätt lite vitpeppar och precis före serveringen tillsätts även hackad dill. Spara lite dill till garnering.

Panerad torsk
Skär torsken i 4 bitar, salta och peppra. Mjöla och därefter doppa fisken i ett uppvispat ägg och avslutningvis rullas fiskbitarna i skorpbröd,
Stek i smör (eventuellt eftersteks fisken i ugn till 50 grader innertemperatur. Ugnen kan stå på 170 grader.).