Gott med strömming. Denna gång i en låda med milda smaker av kaviar, lök och grädde. I kombination med ägg och potatis blir det här en riktig vinnare.

Ingredienser
300-350 gram strömmingfilé
6 potatisar av fast sort
3 kokta ägg
15 cm purjolök
2,5 dl grädde
4 msk Ejderns kaviar
Smör till formen
Salt
Vitpeppar
Dill

 

Instruktioner
Skala och skiva potatis. Koka i cirka 5 minuter (den ska inte vara genomkokt).

Häll grädde i en kastrull och koka den skivade purjon tillsammans med kaviaren. Vispa så såsen blir jämn samt smaka av med salt och vitpeppar.
Koka äggen så de blir hårda cirka 10 minuter, hacka dom.
Smörj formen med smör, bottna med potatis. Salta samt peppra filéerna och rulla dem. Lägg ett lager i formen. Täck med det hackade ägget och häll därefter på grädden med purjon och kaviaren.
Sätt in i 200 gradig ugn i cirka 30 minuter.

 

Att dricka till
En god lager till.