En favoritpasta av högsta klass. Köttig hummer med härlig tomatsmak serveras med färskpasta och koriander.

2 personer

Ingredienser
1 hummer
2-3 kvisttomater
1 gul lök
1/2 silverlök
2 dl torrt vitt vin
25 körsbärstomater
1 msk tomatpuré
1 knapp tsk chipotlepuré
Koriander (mängd efter smak)
Skaldjursfond (se tidigare recept eller köp)
Smör


Instruktioner
Börja med att skala hummer. Spara skalet. Se till så kloköttet håller ihop, det ska användas till dekoration.


Hummerfond

Skala den gula löken, hacka grovt och stek i smör med lite socker. Tillsätt hummerskalet och de grovt hackade kvisttomaterna. Ta i tomatpuré och chipotle. Häll i det vita vinet och låt koka i cirka 30 minuter (om det behövs tillsätt vatten så det inte kokar torrt).
Sila av grönsaker samt skal och sätt åt sidan.


Sås och pasta

Skala silverlöken och skiva en halva mycket tunnt. Stek i smör och tillsätt de delade körsbärstomaterna samt hummerfonden. Smaka av med skaldjursfond. Koka till krämig konsistens. Tillsätt koriander efter smak.
Avsluta med att hacka hummerkött och tillsätt detta.
Koka pastan och häll av vattnet. Blanda samman pastan med såsen. Dekorera med hummerkloköttet och koriander.

Att dricka till
En Dopff Brut Cuvée Julien (nr 7410).