Bland det godaste man kan äta på ett lamm. Saftig lägg som kokats i vin, tomat samt rosmarin och serveras med en krämig soft polenta.

 

Ingredienser
4 läggar av frambenet
4-5 stora kvisttomater
20-30 körsbärstomater
2-3 msk kalvfond koncentrerad
2-3 dl rött italienskt vin
2 stora kvistar rosmarin
2 gula lökar
3 lagerblad
5 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Smör till stekning

Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.

Ta fram läggarna så de får rumstemperatur. Peppra och stek i smör runt om i en stor järngryta. Tillsätt tunnt skivad lök samt kvisttomaterna som delats i mindre bitar. Pressa i vitlöken samt lägg i de delade körsbärstomaterna, fond, lagerblad, rosmarin och salt. Avsluta med rött vin.
Värm upp det hela på spisen och flytta därefter grytan till ugnen. Kör i 2-3 timmar, kolla mörheten efter 2 timmar.

Servera med en softpolenta, se tidigare recept.