Kycklingen:
En färsk kyckling (från Bjäre)
Tre knipplökar
Tjugo salviablad
Två vitlöksklyftor
Vitt vin
Kycklingfond, 2-3 msk
Bruna champinjoner
Salt/Peppar

Risotto:
Arvorioris alt annat italienskt ris
En hackad lök
Kycklingbuljong
Salvia
Citroncest
Tre msk Mascarpone
Två msk smör
Två dl parmesanost, riven

Instruktioner kyckling:

Stek kycklingen i olivolja, salta och peppra och tillsätt hackad salvia samt skuren knipplök. Lägg allt i en järngryta, späd med vitt vin och buljong.
Sätt i en 150 grader varm ugn och låt grytan stå i ungefär en timma.
Skiva under tiden svampen och stek den i olja tillsammans med vitlöken, tillsätt den i grytan efter ungefär 45 minuter.

Instruktioner risotto:

Under tiden kycklingen går färdigt i ugnen så steker du den hackade löken i smör, tillsätter ung 2-3 dl ris och rör om.
När riset är glansigt så börjar man att hälla på buljong och vitt vin, när riset börja bli aldente, så blandar man i mascarponen och smöret. Avsluta med osten och lite finskuren salvia samt citroncest.
Severa som på bilden med skuren lök och färsk salvia.

Att dricka till:
Italienska smaker då passar det än en gång med lite Pinot Grigio alternativt en Italiensk Chardonnay.