En underbart smakrik liten förrätt eller del i buffé. Skinka, blomkål och grädde i en utsökt blandning.

Ingredienser
1 mindre blomkålshuvud
6-8 skivor prosciutto
200 gram kokt skinka, som tärnas, köp skivor som är 5 mm tjocka
4-6 ägg
2 dl grädde
Salt
Svartpeppar

Gör följande
Klä en form med plastfilm, därefter med prosciutto.
Koka blomkålsbuketter i saltat vatten tills de är nästan klara. Låt dem kallna. Tärna den kokta skinkan och stek den i smör, sätt åt sidan. Lägg de kokta blomkålsbuketterna i formen och blanda med den kokta skinkan. Vispa samman ägg och grädde samt smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över och täck med prosciutton. Vik tillslut över plastfilmen.
Sätt i ett vattenbad och låt det hela stå i ugn 140 grader i en dryg timma. Ta ut och låt det svalna tills det är ljummet.

Servera med olivolja och en kvist timjan.

Att dricka till
Riesling Hugel (nr 12191).