Rökt laxmousse till fikonen
En liten förrätt eller tapas om du så vill. Smakerna ifrån söta färska fikon blandas med sältan och de tydliga tonerna ifrån kallrökt lax. Snabbt, enkelt och riktigt gott.
Fyra personer
Ingredienser
4 fikon
100 gram kallrökt lax
50 gram Philadelfiaost
1 1/2 msk hackad gräslök
1/2 tsk rivet citronskal
1 msk pressad citronsaft
Instruktioner
Mixa lax, citronskal, ost och saft. Dela fikonet med två snitt utan att du skär igenom. Bryt upp det i ett ”kors”.
Lägg en klick i fikonets mitt och dekorera med hackad gräslök.
Att dricka till
Marcel Deiss (nr 75999)
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2012/03/05 klockan 06:08, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Gött!
ungefär 8 år sedan
De där ska jag allt ta och testa. Älskar ju lax i alla former! Snygg tallrik!!!
ungefär 8 år sedan
Låter enkelt och gott! Har fin kallrökt lax hemma så nu behöver jag bara shoppa loss på ett par fikon. Stort tack för tipset!
ungefär 8 år sedan
Ser trevligt ut.