Kort och gott en snygg och fantastiskt god efterrätt.

Passionsfruktsfromage
2 gelatinblad
3 äggulor
3 vitor
2,5 msk florsocker
2 passionsfrukter
1 msk citruslikör, Cointreau
0,75 dl strösocker
300 gram blåbär
30 gram vit choklad, riven

Lägg gelatinet i vatten i 5 minuter.
Vispa gulor, florsocker, innanmäter från passionsfrukterna samt likör i en tjockbottnad kastrull över låg-medelvärme. Vispa hela tiden, tills krämen tjocknar (det ska inte koka).

Rör ner gelatinbladen i krämen när den fortfarande är varm.

Vispa äggvitorna med socker till ett hårt skum.
Vänd ner 1/3 av vitorna i passionskrämen innan den kallnat och stelnat. Vänd sedan ner resten försiktigt, så att luftigheten bevaras.

Fördela blåbären i 4-6 stycken fina glas. Fördela fromagen över och ställ i kylskåp minst en timma.
Kan förberedas dagen innan.

Biskvier
Blanda 1 dl mald mandel med 1 dl florsocker och en lätt vispad äggvita. Spritsa på bakplåtspapper. Grädda i ugn 200 grader i cirka 8 minuter.

Ta ut fromagen ur kylen, dekorera med biskvier och riven vit choklad.

Att dricka till
En Asti Spumante.