Passionsfruktsfromage med mandelbiskvier
Kort och gott en snygg och fantastiskt god efterrätt.
Passionsfruktsfromage
2 gelatinblad
3 äggulor
3 vitor
2,5 msk florsocker
2 passionsfrukter
1 msk citruslikör, Cointreau
0,75 dl strösocker
300 gram blåbär
30 gram vit choklad, riven
Lägg gelatinet i vatten i 5 minuter.
Vispa gulor, florsocker, innanmäter från passionsfrukterna samt likör i en tjockbottnad kastrull över låg-medelvärme. Vispa hela tiden, tills krämen tjocknar (det ska inte koka).
Rör ner gelatinbladen i krämen när den fortfarande är varm.
Vispa äggvitorna med socker till ett hårt skum.
Vänd ner 1/3 av vitorna i passionskrämen innan den kallnat och stelnat. Vänd sedan ner resten försiktigt, så att luftigheten bevaras.
Fördela blåbären i 4-6 stycken fina glas. Fördela fromagen över och ställ i kylskåp minst en timma.
Kan förberedas dagen innan.
Biskvier
Blanda 1 dl mald mandel med 1 dl florsocker och en lätt vispad äggvita. Spritsa på bakplåtspapper. Grädda i ugn 200 grader i cirka 8 minuter.
Ta ut fromagen ur kylen, dekorera med biskvier och riven vit choklad.
Att dricka till
En Asti Spumante.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2012/03/10 klockan 06:54, och ligger i kategorin Dessert, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
Inga trackbacks ännu.

Up-Side-Down Blåbärskaka
ungefär 9 år sedan - 2 kommentarer
Det går fortfarande att få tag i härliga blåbär i både affärer och på torg. Därför är det fortfarande högtid att baka goda fikakakor och efterrätter på ett av sommarens godaste bär. Ingredienser 100 gram smör 100 gram Philadelphiaost 2,5 dl socker 2 ägg 3 3/4 dl mjöl 1/2 tsk salt 1 tsk malen kanel…

Sensommardessert med blåbär
ungefär 9 år sedan - 7 kommentarer
Det finns fortfarande en hel del goda sommarbär i affärer och på torg. En av de mest säkra korten är helt klart blåbären. Nästan alltid av bra kvalité och inte alls så oförutsägbara som t ex jordgubbar. I denna efterrätt används blåbären både färska och i sås. Det hela blandas med knaprig smul och krämig…

Cupcakerepris med mer blåbär
ungefär 9 år sedan - 6 kommentarer
Eftersom cupcakesorterna som serverades på min fars 60årsdag blev så pass goda som de blev, så bestämde jag mig för att satsa på ett liknande upplägg, dock med vissa förbättringar. Cupcaksen ska jag som vanligt ta med till jobbet och bjuda på. Förhoppningsvis blir de lika populära där som vid pappas firande. Muffins med smaksatt…

Cupcakes med smak av bär, vanilj och lakrits
ungefär 9 år sedan - 3 kommentarer
När min far fyllde 60 år i söndags, fick jag i uppdrag att komplettera efterrättsbordet med två sorters cupcakes. Då lakrits var ett av önskemålen blev första valet en hallonchokladmuffins som toppades med en sötlakritsfrosting. Den andra sorten blev också den choklad fast med smak av blåbär och den spritsades med en ren vaniljfrosting. Eftersom…

Blåbärsmuffins med frosting av vit choklad
ungefär 9 år sedan - 10 kommentarer
White chocolate blueberry cupcakes. Det var vad veckans jobbfika fick bestå utav. Blårbärssmaken kommer både ifrån vanliga blåbär samt blåbärschoklad. Cupcaken är en chokladmuffins i grunden. Choklad Cupcakes (12 stora) Använd chokladmuffinsreceptet här. Men byt ut choklad sorterna mot 100 gram blåbärschoklad (t ex Lindts Intense Blueberry) samt 2 dl blåbär, som tillsätts sist i…

Chokladmousse med limesyltade blåbär
ungefär 9 år sedan - 1 kommentar
Denna efterrätt är inspirerad ifrån ett recept som jag fann i Mat och Vänner. Smak av mäktig choklad, blåbär, lime och pistage. Väldigt gott. Syltningen av blåbären tar cirka sex timmar, så var ute i god tid. Moussen 1/2 liter grädde 250 gram mörk choklad 3/4 dl äggula 1/4 dl socker 1/4 dl äggvita Syltade…

Stekt ankbröst med mos på rotselleri serverad med blåbärssås
ungefär 9 år sedan - 4 kommentarer
En riktigt god och rejäl måltid med många härliga kraftfulla smaker. 2 personer Moset En halv rotselleri 50 gram smör 1/2 dl grädde 1-2 dl mjölk Salt och peppar Spetskålen Smör 0,5-1 dl grädde Salt Svartpeppar Såsen 1 gul lök 1 dm purjolök 1 morot 1 selleristjälk 1 lagerblad 1 knippe persilja 2 dl rött…
ungefär 8 år sedan
Vackert och smaskigt.
ungefär 8 år sedan
Vilket foto och bättre ska det bli med det nya objektivet.