ungefär 3 år sedan - Inga kommentarer
Strömming till fyra personer Salt Vitpeppar Grovt rågmjöl Smör till stekning 3 hårdkokta ägg 1 stor burk ansjovis, Abbas 1 stort knippe dill Cirka 50 gram smält smör Skrubba och sätt färskpotatisen att koka. Under tiden lägg ihop strömmingen två och två, salta och peppra, beroende av storlek cirka 6 strömmingar per person, därefter lägger…
ungefär 4 år sedan - Inga kommentarer
4 personer 6 färska potatisar 4 hårdkokta ägg på gränsen till lösa 100 gram smör, som bryns före serveringen 400 gram lax Ett knippe gräslök och ett knippe dill Salt och vitpeppar till laxen Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen. Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax…
ungefär 4 år sedan - 1 kommentar
1 röd Chili 1 bit ingefära 1 msk löjrom per person Salmalax Japansk soja Wasabi Salladslök Sesamolja Fisksås Tärna chili och ingefära, skiva salladslök, blanda ner lite sesamolja och fisksås bland den hackade chilin och ingefäran, lägg upp i en liten skål. Lägg upp en klick löjrom samt fint skivad salladslök, kläm ut en liten…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
Goda sillrecept som passar lika bra vid jul som det gjorde i somras. Tre fina inläggningar i form av kaviar, senap och den klassiska inlagd sill. Inlagd sill 4 filéer, Abbas inläggningssill alt 5-minuterssill 1 rödlök, tunnt skivad 1 morot 10 kryddpeppar korn Skär sillen i bitar, skala löken och skiva den, krossa pepparen lätt.…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
En fantastiskt färg och smak är inte att förakta. Här kommer höstens soppa på rödbetor som kompletteras av en mör bringa av oxe. Snyggt och gott, som sagt. Ingredienser 1/2 kg oxbringa 5 medelstora rödbetor 200 gram vitkål 2 gula lökar 2 lagerblad Salt 10 svartpepparkorn 1 morot 1 dm purjolök Rysk yoghurt Dill Instruktioner…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
Krämigt med en len räkrisotto som passar bra till den stekta gösen. 4 portioner Fisken 600 gram gös Vitpeppar Salt Smör till stekningen Risotto 1,5 dl gröna ärtor 500 gram färska räkor med skal 2 dl vitt torrt vin Vatten 1 liten fänkål 2 gula lökar 1 dm purjolök 1 klick smör 2 dl riven…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
En smidig och enkel förrätt som triggar flera av dina känsligaste smaklökar. 4 personer Ingredienser 2,5 dl crème fraiche Salt Svartpeppar Muskot 4 stora ägg 20 fina färska räkor Dill 4 msk Kalixlöjrom Gör så här Blanda crème fraiche med salt, hackad dill, svartpeppar och muskot. Lägg lite av krämen i botten av en cocotte.…
ungefär 6 år sedan - 3 kommentarer
Finbesök i lördags och eftersom favoriten torskrygg med brynt smör var önskat, fick det bli en variant på den. Vi kan kalla det gräddinkokt torsk med just brynt smör. Ingredienser 400 gram Torskrygg 0,5 dl vitt vin 2 dl grädde 1 msk fiskfond 1 knippe dill 4 vårlökar 15-20 skogschampinjoner Salt Svartpeppar Ärtskott 50 gram…
ungefär 7 år sedan - 5 kommentarer
En förrätt på pilgrimsmusslor och gröna ärtor. Smidigt och gott! Passar utmärkt som förrätt och då med fördel vid årets nyårsfirande. En utmärkt start som följs av hummerpasta och en vildand. 4 personer Ärtröra 2 dl gröna ärtor 1/2 dl crème fraiche 1 msk grönsaksfond, koncentrerad Svartpeppar Salt Koka ärtorna så de precis blir varma. Häll…
ungefär 7 år sedan - 2 kommentarer
En lat lördag och riktigt enkel lunch med härliga smaker. Värmande stuvad potatis och en rejäl bit älg blev en fin kombination denna helgdag. Ingredienser 4-6 potatisar 2,5 dl mjöl 0,5 dl vispgrädde 1 knippe dill 1 msk vetemjöl 1,5 msk smör Svartpeppar Salt 1 tsk viltfond 1,5 dl lagrad riven grevéost 2 x 200…
ungefär 7 år sedan
Mums!
ungefär 7 år sedan
Gott!