Jordärtskockor i en riktigt len och smakrik soppa som värmer gott under vinterns sista dagar.

Ingredienser
4-6 jordärtskockor
2 potatisar, mindre av sort röd sparris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
Salt
Svartpeppar
3 dl buljong
1 dl vitt torrt vin
10 shitakesvampar eller bruna champinjoner

Gör följande
Skala potatis och jordärtskockor samt dela i mindre bitar och koka. Skala lök och vitlök samt hacka och stek i smör.
Blanda potatis, skockor, buljong, lök, vitlök, grädde, vitt vin och buljong i en blender och kör på fullt ös tills det får en mjuk och len konsistens. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Skiva och stek svampen i smör, tillsätt repad timjan.

Servera enligt bild.

Att dricka till
Baron de Ley passade utmärkt till.