Riktigt gott med favoriten torskrygg som kombinerats med jordärtskocka och en gammal hederlig skaldjursfond.

 

4 personer

Fiske
4 x 150 gram torskrygg
Salt
Peppar
Smör

Mos
4-6 jordärtskockor beroende av storlek
4 medelstora potatisar
1/2 dl grädde
1 klick smör för att få ett gott mos
Salt
Peppar

Fond
Skaldjursfond, koka själv på räkor, havskräftor och/ eller hummer se tidigare recept
Rött vin
Salt
Peppar

Börja med purén. Skala och koka potatis samt jordärtskocka. Mosa ihop samt tillsätt grädde och smör. Smaka av med salt och peppar.

Koka fonden med rödvin, jag använde cirka 3 dl fond medelkoncentrerad (man måste smaka sig fram).
Tillsätt 1-2 dl rött vin, samma som du vill dricka till (gärna en Bourgogne), Koka samman buljongen, Runda eventuellt av med lite socker.

 

Salta och peppra fisken. Stek i smör. Avsluta i ugn vid behov.

 

Lägg upp en klick mos med fisken ovanpå, därefter skopar du upp lite buljong runt det hela (se bild). Dekorera med en kvist dragon.

 

Att dricka till
Priorat, Spanien.